El més de juliol és especialment significatiu pel Centre d’Estudis Martorellencs ja que és el moment en el qual es porta a terme una de les activitats més complexes i, alhora, amb més projecció pública de les que desenvolupa l’entitat: lacampanya d’excavacions arqueològiques a Santa Margarida. De manera continuada, des de 1981 en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, es desenvolupen els treballs de camp d’aquesta recerca, que després donaran pas a les tasques de laboratori que es faran al llarg de tot l’any.
Per quart any consecutiu la campanya programada s’amplia amb la realització de les pràctiques de camp dels alumnes del Grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona, que en guany duran a terme entre el 16 i el 26 d’agost. Santa Margarida reforça així el paper de projecte de referència que ha tingut des dels seus inicis pel que fa a la formació i al desenvolupament metodològic.
Aquest ha estat de sempre unobjectiu de l’equip de recerca que al llarg dels anys ha possibilitat la formació pràctica de diversos centenarsd’estudiants d’arqueologia. Una formació que no es limita al treball de camp, sinó que es fa extensiva a l’aplicació de noves tècniques de prospecció, excavació, anàlisi i documentació desenvolupades per l’equip de recerca i de les que també us fem partícips en aquestes pàgines. Per tot això, el contingut d’aquest nou número del nostre butlletí se centra de manera preferent en l’activitat que gira al’entorn de Santa Margarida, tant pel que fa al desenvolupament de l’excavació com a la temàtica seleccionada per a presentar-la durant la Jornada de portes obertes al jaciment, que fem anualment i amb gran èxit d’assistència.