Llegeix el núm. 16 (maig 2020) del nostre Butlletí APUNTSJusts aquests dies es commemora l’alliberament del camp d’extermini nazi d'Auschwitz. Un fet que no és aliè a la nostra història a nivell local. Diversos martorellencs van morir assassinats en aquests camps de l’horror. Un d’ells va sobreviure: Tomàs Salaet.

Cal conèixer i no oblidar. Gràcies a l’entrevista que li va fer Josep Alemany el 1975, que es va publicar al número 29 de la revista SOLC, podem conèixer el seu testimoni.

Us convidem a llegir-la. És el nostre modest homenatge a totes les víctimes d'aquelles atrocitats i a les que després, amb altres fórmules i fins avui, no han deixat de patir la persecució, violència i assassinat per raons ideològiques, polítiques, racials...

Potser és arribat el moment que Martorell faci permanent la memòria de tots aquells martorellencs que van ser víctimes del nazisme i el feixisme.

Podeu accedir a l’entrevista en format PDF clicant sobre la imatge que reprodueix la portada del número 29 de la revista SOLC.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat