Llegeix el núm. 14 del nostre Butlletí APUNTSJusts aquests dies es commemora l’alliberament del camp d’extermini nazi d'Auschwitz. Un fet que no és aliè a la nostra història a nivell local. Diversos martorellencs van morir assassinats en aquests camps de l’horror. Un d’ells va sobreviure: Tomàs Salaet.

Cal conèixer i no oblidar. Gràcies a l’entrevista que li va fer Josep Alemany el 1975, que es va publicar al número 29 de la revista SOLC, podem conèixer el seu testimoni.

Us convidem a llegir-la. És el nostre modest homenatge a totes les víctimes d'aquelles atrocitats i a les que després, amb altres fórmules i fins avui, no han deixat de patir la persecució, violència i assassinat per raons ideològiques, polítiques, racials...

Potser és arribat el moment que Martorell faci permanent la memòria de tots aquells martorellencs que van ser víctimes del nazisme i el feixisme.

Podeu accedir a l’entrevista en format PDF clicant sobre la imatge que reprodueix la portada del número 29 de la revista SOLC.