Slider


El registre planimètric

El treball de camp en arqueologia es basa en el mateix principi que el joc del Mikado o dels palets xinesos: de la mateixa manera que en el joc la retirada dels palets implica invertir la seqüència de com aquests s'han amuntegat un cop els hem deixat anar per iniciar el joc, en l'excavació arqueològica anem retirant les capes de terra, runa o altres materials que se superposen, considerant que els superiors són més moderns que els immediatament inferiors. 

Un cop retirats el palets en el joc, o eliminada una capa de terra a l'excavació, per exemple, el procés és irreversible. Per això és fonamental documentar-ho abans de procedir a l'excavació. Aquest procés es porta a terme mitjançant l'elaboració de plànols, l'obtenció de fotografies i la generació d'imatges 3D. Amb aquesta informació és possible posteriorment l'anàlisi dels resultats i la seva reinterpretació, si és el cas.

En el vídeo que us presentem avui, Josep Socorregut, arqueòleg de SGP, ens explica com es porta a terme aquest procés amb un exemple d'aplicació a l'actual campanya a Santa Margarida.

Us l'oferim en versió original i també subtitulada en castellà, per si en voleu fer difusió més enllà de casa nostra.

 

 

 

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat