Llegeix el núm. 10 del nostre Butlletí APUNTSDesprés de la campanya d'excavacions arqueològiques duta a terme dins el programa de pràctiques del Grau d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona, entre el 25 de juny i el 4 de juliol, el dilluns 13 i fins el 31 d'aquest mateix mes es desenvoluparà a Santa Margarida una nova campanya d'excavacions arqueològiques dins el programa de recerca 2014-2017. 

Des de l'any passat el jaciment de Santa Margarida participa en el programa de pràctiques del Grau d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Durant deu dies els catorze estudiants participants han treballat en un sector concret del jaciment i han seguit tot el procés de treball, des de l'excavació fins a l'elaboració de la memòria de la intervenció. Aquesta experiència els ha permès conèixer de primera mà la metodologia i les aplicacions informàtiques que s'apliquen en els projectes de recerca que desenvolupa el CEM, capdavanters en molts aspectes. 

La segona intervenció al jaciment es porta a terme dins el programa de recerca 2014-2017 i durant aquestes properes setmanes centrarà la seva atenció en dos sectors diferents. 
El primer correspon a un punt, al sud-est de l'església romànica, on es localitzen les que semblen correspondre a les restes més antigues del jaciment, que es podrien situar cronològicament dins el segle V o potser anteriors. 

El segon sector, molt més extens, aprofundirà en l'estudi de les edificacions medievals, amb una cronologia que sembla abastar des del segle XI al XV, i on apareixen les restes de diverses habitacions i espais relacionats probablement amb alguna activitat metal·lúrgica. Comprovar aquest darrer aspecte, completar l'estudi de les habitacions identificades i aprofundir el coneixement de la fase paleocristiana són els objectius proposats per aquest sector. 

Com cada any, l'excavació s'acompanya de la programació de la Jornada de Portes Obertes, una activitat gratuïta i oberta a tots els públics. Enguany tindrà lloc el dia 29 de juliol, a les set de la tarda i, juntament amb la visita al jaciment per conèixer les darreres novetats, els visitants podran assistir a una xerrada sobre l'alimentació a l'època medieval (Menjar i beure a l'època medieval) i fer un tast de vi piment. Un vi especiat que es preparava en època medieval, del que s'oferirà la recepta als participants a la Jornada, a més d'algunes altres referides a la preparació d'alguns plats de l'època i que podran assajar després a la cuina de casa seva. 

Des d'aquest web i les xarxes socials informarem puntualment del desenvolupament de la campanya.