Llegeix el núm. 15 (febrer 2020) del nostre Butlletí APUNTSrecerca historica martorell2Píndoles d'història i patrimoni

Descobrim Martorell a través de petites exposicions

El 2016 es van complir 80 anys de la publicació per part de l'ajuntament de Martorell de l'Historial de Martorell, redactat per l'historiador Fèlix Duran i Cañameras. Es tractava d'un llibret de 22 pàgines pensat per a distribuir-lo el juliol de 1936 entre els escolars de Martorell, coincidint amb la festa de final del curs 1935 – 1936. No disposem d’informació de com es va desenvolupar la festa de final del curs i la distribució de la publicació, que potser ni tant sols no va tenir lloc en la forma prevista atès el cop d’estat del 18 de juliol de 1936.

Per commemorar aquells 80 anys vam preparar l'exposició que us presentem ara, on a més de les referències a aquest historiador i a la publicació esmentada, us oferim un recorregut pel que ha estat la recerca històrica i els historiadors de Martorell. Hi podeu accedir des d'aquest enllaç.

A més de l'exposició, podeu consultar l'Historial de Martorell en format electrònic. Veureu que en algunes pàgines apareixen punts vermells actius. Podeu clicar a sobre per veure comentaris i informacions addicionals, a més d'aclariments sobre algunes afirmacions que la recerca posterior ha corregit. Hi podeu accedir des d'aquest enllaç.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat