Slider


jornades europees patrimoni 400La Farmàcia Bujons va obrir les seves portes el 1842 i va estar en funcionament fins el 1957, data en la qual va ser tancada sense que s'alterés posteriorment res del seu estat.

Els darrers propietaris, Josep Anton Bujons i Maria Vivó, van voler que el Centre d'Estudis Martorellencs es fes càrrec de la conservació d'aquest patrimoni que a més de la farmàcia inclou un important fons arxivístic i bibliogràfic amb documents i llibres que abasten des de finals del segle XVII fins a mitjans del segle XX. Des de 1989 hi tenim la nostra seu social.

L'espai de l'antiga botiga i rebotiga van ser restaurats el 1990 per l'Escola-Taller de l'ajuntament de Martorell tenint especial cura per recuperar la imatge original. Posteriorment el CEM es va fer càrrec de la restauració i de la rehabilitació de les diverses estances de la planta baixa.

El mal estat de la coberta va provocar l'ensorrament parcial de l'edifici el 2003, la qual cosa va comportar el seu tancament. L'abril de 2016, un cop finalitzades les obres de restauració realitzades per l'ajuntament de Martorell, actual propietari, l'espai s'ha recuperat com a seu del CEM i espai de dinamització dels Museus de Martorell.

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, us convidem a visitar-la virtualment. Ho podeu fer accedint amb el vostre telèfon mòbil escanejant el codi QR inferior, o directament des de l'ordinador, clicant sobre el botó.

Des de la interfície d'aquesta visita podeu accedir també a les visites virtuals als jaciments arqueològics de Santa Margarida i de Sant Genís de Rocafort. També podeu accedir-hi de manera permanent des del nostre web.

BONES JEP2021

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat