Slider


CEM 2020 04 11 001Píndoles d'història i patrimoni

Un establiment farmacèutic de 1841 a Martorell

L'abril de 2016 es va reobrir al públic l'espai de l'antiga Farmàcia Bujons, que va funcionar entre 1841 i 1957.

Després d'anys de tancament, la propietat va ser cedida a l'Ajuntament de Martorell pels seus antics propietaris, alhora que van encarregar al Centre d'Estudis Martorellencs la custòdia, estudi i difusió del patrimoni que contenia. És així com el CEM hi va passar a tenir-hi la seu social de l'entitat.

El patrimoni més visible del qual ens vam fer càrrec és, sens dubte, tot el relacionat amb l'activitat farmacèutica, però darrera seu hi ha una llarga història familiar que ens remunta com a mínim als inicis del segle XVIII.

Avui us oferim la informació que conté l'exposició permanent que hi ha instal·lada a l'espai polivalent, a la part posterior de la farmàcia. Hi trobareu unes pinzellades sobre la història de la família, la de la farmàcia, sobre el patrimoni arxivístic i bibliogràfic que actualment tenim en procés de classificació i estudi, i sobre el procés de degradació que va patir la casa abans del seu enderrocament i posterior restauració per part de l'Ajuntament de Martorell.

Coincidint amb les Festes del Roser de 2019, des dels Museus de Martorell s'hi van oferir per primer cop visites teatralitzades. Malauradament no les podrem repetir ara per la Fira, com era previst. De moment aquí tenim un tast, a l'espera de poder recuperar l'activitat de divulgació i, també, la de recerca.

Com sempre, podeu accedir a l'exposició clicant sobre la imatge de la capçalera, o en aquest enllaç.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat