Abr17

Campanya d'excavacions SGR2021

Primera setmana de treball de camp El dilluns 12 d'abril vam donar inici a la quarta campanya d'excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort a cura dels membres de l'equip de recerca del CEM, juntament amb professionals de l'arqueologia de Sistemes de Gestió de Patrimoni i Qark Arqueología. Durant els primers quatre dies també hem comptat amb la col·laboració de Kiko Rezola, maquinista expert en el treball en jaciments arqueològics i paleontològics.

Tal i com farem setmanalment, us presentem el primer vídeo que us permetrà conèixer com s'han desenvolupat aquest primers dies de treball i els resultats assolits, que ja comencen a mostrar una imatge totalment diferent de la que fins ara podiem tenir de Sant Genís de Rocafort.

 

El que ja no us podrem mostrar

f72a5263 209b 447b a008 d357742a0114

9fac267e 849d 48a4 91a7 e4d0b10d8670El temps transcorregut entre l'obtenció de les dues imatges superiors és el que separa el final de la jornada de dijous a les 6 de la tarda i la primera hora del matí de divendres. Com podeu veure, l'armari descobert en una de les dependències del monestir romànic (a l'esquerra) ha estat destruït a mans del vandalisme (a la dreta). Ara caldrà un esforç addicional per part dels experts en restauració per mirar de recuperar un estat el més fidel a l'original, tot i que és impossible fer-ho en un cent per cent..

Els fets ja han estat denunciats al Mossos d'Esquadra, als Agents Rurals i a l'Ajuntament de Martorell, atesa la possible identificació dels autors.

Malauradament no és un fet aïllat. A l'inici de la campanya i mentre es tallava la vegetació crescuda durant els darrers mesos, ha calgut retirar tota mena de deixalles escampades arreu del jaciment.

De ben segur que cal una reflexió sobre els valors de la nostra societat, l'educació i el patrimoni cultural.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat