1. Vista del sector en excavació al costat oest - 2. Vista del sector en excavació al costat nord – 3. El públic de la JPO seguint la presentació – 4. Representació del Sagramental Sant Genís de Rocafort.

 

Coincidint amb el darrer cap de setmana del mes de juliol, ha finalitzat aquesta etapa de la campanya de recerca arqueològica a Santa Margarida.

D'entre els aspectes a destacar d'aquesta darrera setmana, cal fer esment de la Jornada de Portes Obertes que va tenir lloc el dimecres 27 i que va comptar amb més de 150 visitants. A més de la presentació dels treballs d'excavació d'enguany i dels resultats més destacables, es va presentar la daga medieval que va ser descoberta el passat 2015 i que ha estat acuradament restaurada. Per tancar l'activitat es va comptar amb la presència del grup de recreació històrica Sagramental Sant Genís de Rocafort, el qual va oferir una mostra de la indumentària dels civils i, en especial, del cavaller i el seu armament a finals del segle XIV i inicis del XV.

Aquella mateixa tarda es va presentar el número dos d'Apunts – Butlletí del CEM, que es pot consultar en format electrònic en aquest web.

La progressió de l'excavació en aquesta tercera setmana ha vingut a confirmar la seqüència de superposició de les edificacions que s'estan posant al descobert, alhora que ha permès identificar un seguit de sitges que s'han excavat parcialment, a l'espera de la propera intervenció. També s'ha confirmat la presència d'indicis que apunten a la presència d'activitat metal·lúrgica en una part del jaciment, tot i que caldrà aprofundir-ne l'estudi.

La localització de noves tombes ha incrementat les possibilitats per aprofundir en l'estudi de l'evolució de la població de Santa Margarida en un llarg període històric de pràcticament 1.500 anys.

Durant aquest dies també s'han realitzat treballs de manteniment als sectors del jaciment on s'ha finalitzat l'excavació, amb especial interès en l'àmbit de l'església romànica, on s'ha dut a terme un desbrossament i un procés de documentació per tal de facilitar l'elaboració del projecte de consolidació i restauració.

Durant els propers mesos el CEM seguirà treballant en aquest projecte de recerca, si bé ara de forma preferent en els registre i documentació arqueològica i estudi de materials.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat