Com cada any el CEM, conjuntament amb els Museus de Martorell i amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, organitzem activitats a l’entorn de les Jornades Europees del Patrimoni.

Enguany el tema escollit ha estat els 10 segles de mercat a Martorell, que es documenta per primera vegada al segle XI, concretament l’any 1032.

Quina és la dinàmica del mercat, des dels seus orígens? Com van néixer i estendre mercats i fires a la Catalunya medieval? Quina influència ha tingut l’existència del mercat en la configuració urbana de Martorell? Què ens diuen els documents i l’arqueologia d’aquesta activitat mercadera a Martorell? Quins vestigis en queden del mercat medieval?

Totes aquestes qüestions s’exposen en una petita mostra que es presentarà el divendres 16, a les 19 hores, a l’antiga Farmàcia Bujons i que es podrà visitar també el dissabte i diumenge, 17 i 18 de setembre, d’11 a 14 hores.

Amb aquest activitat el CEM presenta la primera de les Píndoles d’Història i Patrimoni. Es tracte d’exposicions de petit format per difondre el coneixement històric i descobrir el patrimoni de Martorell i dels territoris de l’antiga baronia de Castellvell de Rosanes, de manera que es puguin muntar de forma fàcil, en qualsevol indret i sense necessitat d’instal·lacions específiques. Cada mostra s’acompanyarà d’una proposta d’activitats, segons les seves característiques, alhora que els continguts s’incorporen a la pàgina web del CEM per a la seva consulta.


Antiga Farmàcia Bujons. Pl. de la Vila, 41
Presentació i visita comentada: divendres dia 16, a les 19 hores.
Visites: dies 17 i 18, d’11 a 14 hores.
En el mateix horari també es pot visitar l’antiga farmàcia i l’exposició que hi fa referència.
Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat